Colief laktaz enzim cseppek 7ml

A kép csak illusztráció

Colief cseppek 15ml

7,890 Ft

Termékleírás

A csecsemőkori kólikának számos kiváltó oka lehet, melyek közt a laktóz (tejcukor) emésztésének elégtelensége is állhat. A születést követő hónapban az emésztőrendszer még éretlen, csökkent vagy hiányzik a laktáz enzim termelése. A belekben maradó emésztetlen tejcukor gázképződést, görcsös hasi fájdalmat és sírást okozhat.

A Colief  csepp laktáz enzimet tartalmaz, pótolva az elégtelen mennyiségű enzimet, ezzel megkönnyítve a baba és a mama mindennapjait.

Hatóanyag: laktáz enzim

A flakon 7ml folyadékot tartalmaz, mely 160 cseppnek felel meg.

 

A Colief laktáz enzimet tartalmaz. A laktáz enzim feladata lebontani a különféle táplálékokkal – anyatej, tápszerek, tejtermékek – bekerülő tejcukrot. A születést követő hónapban a csecsemők egy részének laktáz enzim termelése még nem elegendő az elfogyasztott tejcukor lebontásához így emésztetlen tejcukor marad a belekben.

Az belekben maradó emésztetlen tejcukorból  gáz képződik, mely gáz a beleket feszíti és hasi fájdalmat okoz, mely hosszú ideig tartó sírás és szélgörcsök formájában jelenik meg.

A cseppeket 4 hónapos korig minden etetésnél alkalmazhatjuk, amíg a baba emésztőrendszere képes nem lesz természetes módon elegendő enzim termelésére, a táplálék megfelelő emésztésére.

A Colief cseppeket a panaszok fennállása esetén minden etetésnél alkalmazhatja, anyatejes és tápszeres táplálás esetén is.

A cseppek alkalmazása alatt a csecsemő székletének állaga, gyakorisága és színe megváltozhat(lazább, világosabb, gyakoribb) Ebben az esetben szükség lehet az etetésenként alkalmazott cseppek számának csökkentésére.

A cseppentő feltéttel ellátott flakon tartalma: 15 ml.

Adagolás:

Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően rögtön tegye mellre a csecsemőt.
A cseppek közvetlenül a csecsemő szájába nem adagolhatók, mert hatásukat úgy nem tudják kifejteni!

Az éjszakai etetések esetében ki lehet kerülni a várakozást, ha előre elkészíti a tápszer, vagy előre este lefekvéskor beleteszi a Coliefet a lefejt 15 ml anyatejbe.
Ebben az esetben, miután bele tette a Coliefet a tejbe/tápszerbe, tegye hűtőszekrénybe és az éjszakai etetésig ott tárolja.

ANYATEJES TÁPLÁLÁS – 4 CSEPP / TÁPLÁLÁS

Fejjen le egy kevés anyatejet (15-20 ml) és tegye sterilizált edénybe
Adjon hozzá 4 csepp Colief-et, majd rázza össze.
Etesse meg a babát a sterilizált műanyag kanállal, pohárból vagy cumisüvegből az enzimes ( Coliefes ) anyatejjel, az összekeverést követően
Tegye mellre a csecsemőt és szoptassa a megszokott módon.
( Anyatejes alkalmazásnál nem kell várni a cseppek anyatejbe keverése, és a táplálás megkezdése között)
FIGYELEM!

Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően (előetetés után) rögtön tegye mellre a csecsemőt, hogy az enzimes anyatej időben hozzá tudjon keveredni a gyomorban a mellből szívott anyatejhez, a Colief hatása csak így lesz megfelelő.

TÁPSZERES TÁPLÁLÁS – 4 CSEPP / TÁPLÁLÁS

A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert
Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et
Rázza össze, majd fél órát hagyja állni
Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.
A maradékot öntse ki!
KÉSZ TÁPSZEREK – 4 CSEPP / TÁPLÁLÁS

A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert
Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et
Rázza össze, majd fél órát hagyja állni
Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.
VEGYES TÁPLÁLÁS

Ha az anyatej nem elegendő és a csecsemő tápszeres pótlásra szorul, a Colief-et mindkettőhöz hozzá kell adni!. Csak abban tudja bontani a tejcukrot, amihez hozzákeveredik!.

Például ha 80 -100 ml az anyatej amit szopni tud és 100 ml pótlást készítünk, akkor a Colief adagja 2-2 csepp , mind az anyatejhez előetetve, mind a tápszerhez hosszá téve.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!

A Colief-ben található laktáz enzim magas hőmérsékleten (60C fölött) elbomlik. NE használjon mikrohullámú sütőt az esetleges vissza melegítéshez. A Colief cseppet mindig anyatejbe vagy tápszerbe adagolva alkalmazza, ne adja közvetlenül a csecsemő szájába.
Az enzim legjobban testhőmérsékletű (kb. 40C fokos) tejben dolgozik.

A cseppek adagolása változtatható, először alkalmazza az előírás szerint minden etetésnél, később egy- egy étkezésnél, szükség szerint, vagy az etetésenként alkalmazott cseppek számát megfelezve, az alkalmazás teljes befejezése előtt.

Ha a panaszok (sírás, puffadás, hasi fájdalom) megjelenik újra a dózis csökkentésével, adagolja a cseppeket újra előírás szerint minden etetésnél.

Minden változás, panasz vagy észrevétel esetén forduljon gyermeke orvosához tanácsért!

A Colief laktáz enzimet tartalmazó csepp speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.
OÉTI engedély (notifikációs) száma: 1333/2011

TÁROLÁS:

Szobahőmérsékleten tárolandó. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó. Felbontás után 3 hétig használható fel. Alkalmazás után a kupakot gondosan csavarja vissza.

A felbontott terméket tartsa hűtőszekrényben! A minőség megőrzési idő lejárta után ne használja.

Cikkszám: N000058857. Kategóriák: , .

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Colief cseppek 15ml”