LXR_Lutein_Komplex

A kép csak illusztráció

LXR Lutein Komplex kapszula 60x

3,900 Ft

Termékleírás

Az LXR Lutein Komplex egy speciális gyógyászati célra szánt tápszer, mely az időskori látásromlás, valamint a szem fokozott igénybevételéhez társítható szemkárosodás megelőzésére szolgálhat.

A készítmény felnőttek számára javasolt!

Az LXR LUTEIN KOMPLEX a szem egészséges működését szolgáló hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő. A készítményt kiemelkedően magas lutein tartalma (30 mg/kapszula) különbözteti meg a hasonló termékektől. 2 havi kezelés lehetőségét kínálja kedvező áron.

A hatóanyagok antioxidáns védelmet biztosítanak a szemet érő oxidatív károsító hatásokkal (pl. UV sugárzás) szemben. A lutein és a zeaxantin védi a retinát, a szemlencséket és a sárgafoltot (az éles látás helye a szemben) a szabadgyökök károsító hatásával szemben. Szervezetünk a luteint nem tudja előállítani, kizárólag külső forrásból, táplálkozás útján pótolható.*

Hatóanyagok:

Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
C-vitamin 240 mg 300%
E-vitamin 20 mg 166%
B2-vitamin 1,4 mg 100%
Cink 10 mg 100%
Réz 1 mg 100%
Tagetes erecta kivonat,
melyben lutein: 80%
37,5 mg
30 mg
Tagetes erecta kivonat,
melyben zeaxantin: 10%
5 mg
0,5 mg
Sárgarépa kivonat,
melyben béta-karotin: 20%
10 mg
2 mg

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.

Lutein**: A lutein antioxidáns vegyület. Nagy mennyiségben van jelen a retinán található sárgafoltban. Szervezetünk a luteint kémiai úton nem állítja elő, kizárólag kész formában, a táplálkozás útján pótolható. Ez az élettani tény emeli a készítményben alkalmazott hatóanyagmennyiség jelentőségét.

Zeaxantin****: A zeaxantin, a luteinhez hasonlóan a retina oxidatív stresszel szembeni védelmében játszik szerepet. A károsító szabad gyökök kötésére képes antioxidáns hatású vegyületek hozzájárulnak a szem egészségének és normális működésének fenntartásához.

Béta-karotin: A béta-karotin C- és E-vitaminnal kombinálva hozzájárul a szem egészségének fenntartásához, valamint a szemlencse és a retina oxidatív károsodásoktól szembeni védelméhez.

C-vitamin***: A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén-képződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához. Hozzájárul továbbá a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

E-vitamin***: E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

B2-vitamin: A B2-vitamin (riboflavin) hozzájárul a normál látás fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Cink***: A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban (sejt regeneráció).

Réz***: A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Adagolás:

Felnőtteknek, naponta 1 kapszula javasolt, bőséges folyadékkal bevéve.

Összetevők:

C-vitamin (aszkorbinsav), lutein, E-vitamin (dl-alfa-tokoferol-acetát), cink (cink-szulfát-monohidrát), réz, kapszula anyaga: zselatin, színezőanyag: titán-dioxod (E171)

OÉTI notifikációs szám: 1687/2013

Forgalmazó:

Biotic Gyógyszerészeti Kft.
6726 Szeged, Alsó kikötő sor 11.
www.lxr.hu

 

Cikkszám: N000075917. Kategóriák: , .

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “LXR Lutein Komplex kapszula 60x”