idelyn-belimea-effect-h-tabl-10x

A kép csak illusztráció

Idelyn Beliema Effect hüvelytabletta 10x

4,328 Ft

Termékleírás

A Beliema® Effect egyaránt használható a nem-specifikus hüvelygyulladást kísérő kellemetlen szagú folyás esetén vagy kemoterápiával illetve antibiotikummal kezelt specifikus hüvelygyulladásban (Candida, Trichomonas, Mycoplasma, stb…) az antimikrobiális kezelés kiegészítésére, a hüvely bakteriális összetételének visszaállítására, az eredeti mikroflórájának helyreállítására.

A hüvelyflóra bármely átmeneti megváltozásakor, bakteriális vagy gombás fertőzés esetén is.

Az orvostechnikai eszköz leírása, összetétele és javallata:
A Beliema® Effect orvostechnikai eszköz, mely a hüvelyflóra bármilyen átmeneti megváltozásakor alkalmazható, bakteriális vagy gombás fertőzés esetén is.
A Beliema® Effect egyaránt használható a nem-specifikus hüvelygyulladást kísérő kellemetlen szagú folyás esetén vagy kemoterápiával illetve antibiotikummal kezelt specifikus hüvelygyulladásban (Candida, Trichomonas, Mycoplasma, stb…) az antimikrobiális kezelés kiegészítésére, a hüvely bakteriális összetételének visszaállítására, az eredeti mikroflórájának helyreállítására.
Hatásmechanizmusának köszönhetően a Beliema® Effect hozzájárulhat az égető, viszkető érzés, a hüvelyi folyás és a kellemetlen szag csökkentéséhez.

Hatásmechanizmusa:
A Beliema® Effect orvostechnikai eszköz. A tablettákat a hüvelybe kell felhelyezni. Élőflórás Lactobacilli acidophili-t és tejsavat tartalmaznak. A húgyútak és a hüvelyi mikroflóra komplex rendszere természetes védőgátat képez a baktériumok és a Candida ellen, a normál hüvelyváladék 3,8 és 4,5 közötti savas pH-ját a normál ösztrogénszint és az ott élő baktériumflóra tartja fenn. A hüvely nyálkahártyáján főképp tejsav-baktériumok (Bacillus Doderlein) vannak, amelyek a glikogént tejsavvá alakítják, ezzel olyan savas környezetet tartanak fenn, amely nem kedvez a kórokozók megtelepedésének és szaporodásának. Ha a mikrobiális egyensúly megváltozik a hormonális környezet módosulása miatt (menstruáció, terhesség, változókor), a nem megfelelő higiénés viszonyok miatt, vagy antibiotikum használat következtében, olyan kórokozók okozhatnak fertőzést, melyek alapjaiban változtathatják meg a húgyúti és hüvelyi szervek mikroflóráját, a lactobacillusok jelentős csökkenését és hüvelygyulladást vagy bakteriális vaginózist okozva. A leggyakoribb tünetek az égés, viszketés, vizelési panasz és a kellemetlen szagú hüvelyi folyás. A Beliema® Effect különleges összetételének köszönhetően a hüvelyben feloldódva néhány percen belül a lactobacillusok és a tejsav felszabadulnak, és a hüvelyi pH-t 4-4,5 értékre csökkentik.

Összetevők:
A Beliema® Effect összetétele: Lactobacillus acidophilus (500 millió telepképző egység), tejsav (15 mg 60%-ra titrálva) hüvelytablettánként
Segédanyagok: Mannit, keresztkötétes nátrium-karboxi-metil-cellulóz, magnézium-sztearát.

Csomagolás:
Egy doboz 10 hüvelytablettát tartalmaz.

 Adagolás és használati utasítás:
Az ajánlott adag napi egy Beliema® Effect használata lehetőleg este, lefekvés előtt, egymást követő 10 napon keresztül. Kezdje a kezelést 10 nappal a menstruációs ciklus előtt és/vagy közvetlenül a vérzés befejezése után. Ha az orvos másképp nem tanácsolja, akár húsz napon keresztül is folytatható a kezelés. További menstruációs ciklusokban megismételhető a Beliema® Effect kezelés. A csomagolásból óvatosan vegye ki a tablettát: ne feszegesse, mert eltörhet a tabletta. A tabletta biztonságos kivétele érdekében enyhén nyomja meg a tablettafészek végét, vagy nyomja meg a bliszter hátulján az alumíniumot, emelje fel és vegye ki a tablettát. A csomagolásból kivett tablettát azonnal fel kell használni. A gyors feloldódás érdekében mélyen a hüvelybe kell felhelyezni a tablettát.

Mellékhatások:
A Beliema® Effect összetevői biztonságosak és jól tolerálhatóak a vizsgálatok alapján. Nem jelentettek mellékhatást a hatékonysághoz szükséges adagban történt alkalmazás során. Bár a hüvelyt nem irritálta az alkalmazás során, de ha Önnél váratlan túlérzékenység fordulna elő, kérje kezelőorvosa véleményét és szakítsa meg a Beliema® Effecttel folytatott kezelést. Az enyhe viszketés, amely a kezelés elején jelentkezhet, gyorsan megszűnik. Ha a panaszai nem szűnnének meg, kérje kezelőorvosa tanácsát.

Kölcsönhatás gyógyszerekkel:
Ne használja a Beliema® Effectet más hüvelyi készítménnyel (orvostechnikai eszközzel és/vagy gyógyszerrel) nőgyógyásza tanácsa nélkül.

Tárolás:
A Beliema® Effect száraz helyen, sugárzó hőtől, fényforrástól távol tartandó. Sérült csomagolású vagy bliszterű tablettát ne használjon fel. Gyermekektől távol tartandó. Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten, átmeneti felmelegedéstől is védve tartandó.

Figyelmeztetések és óvintézkedések:
Ne alkalmazzon az előírtnál nagyobb adagot a mellékhatások elkerülése érdekében. 30 napnál hosszabb ideig ne használja a Beliema® Effectet. Ne használjon fel sérült csomagolású tablettát, vagy túlzottan porlékony terméket. Ezek helytelen tárolásra, illetve annak következtében kialakuló bomlásra utalhatnak. A termék természetes jellemzője, hogy a tabletták felszíne egyenetlen. Gyermekektől távol tartandó. Ne használja a terméket, ha túlérzékenységet tapasztal. Ha bármely összetevőjére túlérzékeny, allergiás lenne, ne használja a terméket. Minden tabletta egyszer használatos, és csak a használata előtt közvetlenül szabad kivenni a csomagolásából. A tablettákat a hüvelybe kell felhelyezni, szájba bevenni vagy lenyelni nem szabad. Terhesség vagy szoptatás esetén kérje kezelőorvosa tanácsát a Beliema® Effect helyes használatáról.

Lejárati idő:
Ne használja a terméket a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után. A lejárati idő a megfelelően tárolt, ép csomagolású termékre vonatkozik.

Fel nem használt termék:
A hatósági előírásoknak megfelelően, környezetkímélő módon járjon el a lejárt vagy a fel nem használt termékkel vagy csomagolásával.

Unit 619B, IDA Industrial Estate
Northern Extension
Waterford, Ireland.

Forgalmazó:
Idelyn s.r.o.,
Oldřichovice 44, 739 61 Třinec,
Cseh Köztársaság

Forgalmazza Magyarországon:
Walmark Kft.,
1046 Budapest, Kiss Ernő utca 1-3.,
www.idelyn.eu

A betegtájékoztató legutóbbi ellenőrzése: 2013. szeptember

Cikkszám: N000082718. Kategória: .

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Idelyn Beliema Effect hüvelytabletta 10x”

19 − kilenc =