Általános Szerződési Feltételek

1. Tájékoztató

Kérjük, olvassa el a KO-DO Pharma Kft. internetes gyógyszerrendelés rendszerének regisztrációs és Általános Szerződési Feltételeit!
Kizárólag abban az esetben regisztráljon rendszerünkben, ill. rendeljen termékeket a rendszer segítségével, amennyiben teljes körűen elolvasta feltételeinket, és ezeket maradéktalanul elfogadta!
A regisztrációval és a rendszer-használattal összefüggő tájékoztatás megismerésének elmulasztása kizárólag az Ön felelőssége, ekként Ön erre semmilyen körülmények között nem hivatkozhat!
A weboldalon számos információ található, azonban mindig tartsa szem előtt, hogy ezek nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és az erre épülő tanácsokat.
Kijelentjük, hogy sem a jelen honlapon található információkért, sem az ezen információk felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelősséget nem vállalunk, hiszen ezen információk külső forrásokból származnak.

2. Csomagküldés és átvétel

A megrendelt készítményeket csomagküldés formájában szállíttatjuk el Önnek a megadott szállítási címre.
Logisztikai partnerünk:
GLS – futárszolgálat
General Logistics Systems Hungary Csomag – Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Tel.: +36-29/886-660          Fax: +36-29/886-671
www.gls-hungary.com
A GLS-Hungary Kft adatvédelmi szabályzata: http://www.gls-hungary.com/

A megrendelt termékeket hullám-kartondobozokba csomagoljuk, azokat dolgozóink lezárják és átadják a futárszolgálatnak.
Kérjük, a csomag(ok) átvételekor ellenőrizze, hogy a csomagon nincs-e sérülés, illetve a nálunk történt lezárást követően nem történt-e felnyitás és újbóli lezárás. Amennyiben a csomag sérült, illetve amennyiben a sérülés bizonyítottan az általunk történt lezárás után következett be, úgy kérjük, tagadja meg a futárszolgálattól a csomag átvételét, és kérje a futárt, hogy juttassa vissza hozzánk a csomagot.
Ebben az esetben kérjük, telefonon értesítsen bennünket a történtekről, illetve munkatársainkkal egyeztessen a továbbiakról: a megrendelés újbóli elküldése / törlése.

Webpatikánkban történő megrendelés esetén:

-kérjük, töltse ki a név, a számlázási, és a szállítási cím (lehet a munkahely címe is) rovatokat, ahol a megrendelt készítményeket át kívánja venni,
-kérjük, adja meg mobil-telefonszámát is, annak érdekében, hogy a futár a szállítás időpontját Önnel egyeztetni tudja, amennyiben Ön esetleg nem tartózkodna a futár megérkezésekor a megadott címen.

Személyes átvétel esetén, kérjük ezen opciót válassza a megrendelés során.
Amennyiben ezen adatokat a megrendelés során elfelejti közölni, úgy nem áll módunkban teljesíteni megrendelését.

3. Csomagküldés és átvétel díjai

A termékek kiszállítási díja Magyarország területén egységes. Minden településre azonos feltételekkel szállíttatunk. A kiszállítási díj a megrendelt termékek értékétől és a fizetési módtól függ. (Különösen nagy ill. nehéz csomagok esetén a csomagszállító partnerünk extra költségeket számíthat fel)

Akciós szállítás: 400 Ft az egész országban, 10.000 Ft felett INGYENES!

Fizetési mód Vásárlás értéke Szállítási díj
Utánvéttel 10 000 Ft felett Díjmentes
5 000 – 10 000 Ft vásárlás között 650 Ft
5 000 Ft vásárlás alatt 1 100 Ft

Bankkártyával, átutalással történő fizetéssel
10 000 Ft vásárlás felett Díjmentes
5 000 – 10 000 Ft vásárlás között 600 Ft
5 000 Ft vásárlás alatt 1 000 Ft

Személyes átvétel esetén nincs szállítási díj.

A kiszállítást a megrendelés beérkezését követő munkanapon szállítjuk, kivéve hétvégén és ünnepnapokon. Az ettől eltérő kiszállítást elektronikus üzenetben közöljük. Bővebb információt a Megrendelések teljesítése pontunk alatt olvashat.

4. Fizetési módok
Átutalás
Számlászámunkra (OTP Bank Nyrt. 11719001-21036455-00000000 – KO-DO Pharma Kft.) közvetlenül átutalhatja interneten vagy egyéb módon a rendelés összegét. Rendelését az átutalt összeg beérkezése után indítjuk el.

Készpénzes fizetés átvételkor (utánvét)
Amennyiben banki átutalásra vagy kártyás fizetésre nincs lehetősége, válassza a készpénzes fizetési lehetőséget átvételkor. Ebben az esetben a megrendelést követően nincs további teendője. Tartózkodjon napközben a megadott szállítási címen, hogy teljesíteni tudjuk megrendelését és a csomag átvételekor fizesse ki a kézbesítőnek a rendelés értékét.

Számlaszámunk    

Kérjük, hogy átutalásos fizetésnél az alábbi számlaszámra utalja át megrendelése értékét:
OTP Bank Nyrt. 11719001-21036455-00000000   KO-DO Pharma Kft.

5. Megrendelések teljesítése

A www.bestpatika.hu webpatika munkanapokon, munkaidőben, az internetes oldalon leadott megrendeléseket – lehetőség szerint – a következő munkanapon, de legkésőbb a megrendelést követő második munkanapon teljesíti.
A megrendelések feldolgozása hétfőtől péntekig történik, reggel 8:00 órától folyamatosan, délután 16:00-ig. Hétfőtől péntekig az aznap 12:00-ig leadott megrendelések esetén áll módunkban aznap átadni a teljesíthető megrendeléseket a futárszolgálatnak kézbesítésre. A pénteken 12:00 után leadott megrendeléseknél csak hétfőn, reggel 8:00 után tudjuk elkezdeni azok feldolgozását.
A teljesíthető megrendeléseknél elsődleges szempont, hogy a megrendelésben található összes termék megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljon gyógyszertárunkban.
Amennyiben a megrendelésben található termékek közül, valamely termékből nem rendelkezünk megfelelő mennyiségű készlettel, úgy azt igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt beszerezni, többnyire 1 munkanap alatt. Ebben az esetben értesítjük Önt a hiányzó termék(ek) esetleges beszerzési idejéről.

6. Megrendelések kézbesítése és átvétele

Otthonába vagy munkahelyére való szállítás esetén a futárszolgálat a kézbesítést reggel 8:00-tól 17:00-ig végzi. Ön a rendelése leadásakor a megjegyzés rovatba megadhat támpontot, hogy a futárt előre láthatólag mikor tudja fogadni (pl. 14:00 és 17:00 között kézbesíthető), ezt minden esetben igyekeznek a futárszolgálatok figyelembe venni.

7. Üzemeltetés

A bestpatika.hu webpatikát a KO-DO Pharma Kft. üzemelteti.
A bestpatika.hu internetes oldalra érkező megrendeléseket a Corvinus Gyógyszertár teljesíti.
A bestpatika.hu webpatikát üzemeltető  KO-DO Pharma Kft. fenntartja a jogot, hogy a megrendelőtől az internetes oldalra érkező beszerzési megbízást indokolás nélkül visszautasítsa, a felhasználót letiltsa, ill. törölje az internetes gyógyszerrendelés rendszeréből (a megrendelő e-mailben történő egyidejű értesítése mellett).
Üzemeltető:

KO-DO Pharma Kft.
1093 Budapest, Közraktár utca 2/a

8. Árak

A webpatikában közölt árak tájékoztató jellegűek.
A megrendelő a webpatikában megrendelt terméket köteles átvenni, és a vásárlás során vele közölt díjszabás alapján kifizetni (kivéve, ha megrendelését lemondja).

9.Visszavétel és csere

Csak végleges megrendelését küldje el!
A megrendelő által már átvett gyógyszerek cseréje, visszavétele nem lehetséges gyógyszerbiztonsági okból. Kivételt képeznek azon gyógyászati segédeszközök, melyeket garancialevéllel láttunk el.
10. Átvevő

Gyógyszer 14 év alatti személynek nem szolgáltatható ki.
A gyógyszer kiszolgáltatója – saját eljárási jogosultságának kérésre történő igazolását követően – az életkorának hitelt érdemlő igazolására hívhatja fel a gyógyszert vásárolni kívánó személyt.
Az életkor megfelelő igazolása hiányában a gyógyszer kiszolgáltatását meg kell tagadni (2006. évi XCVIII. tv. 55. § 5. bek.).

11. Egyéb rendelkezések.

A KO-DO Pharma Kft. a felhasználási feltételeket bármikor jogosult megváltoztatni. Erről a már regisztrált felhasználóknak e-mailben értesítést küld.
A KO-DO Pharma Kft. a megrendelés esetlegesen elmaradt teljesítése következtében keletkezett anyagi, erkölcsi és egészségbeli károkért felelősséget nem vállal. Ilyen esetben a megrendelő kártérítési igénnyel nem élhet. Kérjük, hogy azon gyógyszereket, amelyekre sürgősen szüksége van, igyekezzen személyesen megvásárolni Gyógyszertárunkban, illetve az Önhöz legközelebb eső gyógyszertárban.

Adatvédelmi rendelkezéseinket kérjük, az alábbi oldalon tekintse meg: Adatvédelmi szabályzat. Minden egyéb kérdésben a Ptk. vonatkozó rendelkezései irányadóak.

Megrendelő a kifogásaival, panaszaival az alábbi szervezetekhez/személyekhez fordulhat:

Országos Tisztifőorvosi Hivatal Budapesti Telephely
1097  Budapest , Albert Flórián út 2-6.
Tel.: 06/1/476-6421
E-mail: [email protected]

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos panaszaikkal a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak.
IX. kerületi járásvezető.: Dr. Princzkel-Ördögh Brigitta
1096 Budapest, Lenhossék u. 24–28.
Tel.: 06 1/795-7791
Fax: 06 1/237-4811
Előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
Közép-magyarországi Területi Hivatala
1139 Budapest, Teve u. 1/a-c.
Tel.: 06 1/288-5200

Betegjogi képviselő: Horváth Szilvia
Tel.: 06 20/4899-658
E-mail: [email protected]